De hogy ennyire nagyon tükröt tartson??

Merült fel egy anyuka fejében a kérdés az ovit kezdő kislánya kapcsán, akinek székletürítési gondjai voltak.
Sokat foglalkozok gyerekekkel és anyukákkal. Gyakorló anyaként tudom és tapasztalom, hogy néha milyen nehéz, de egyben felszabadító az a felismerés, hogy a pici gyerekünk minket tükröz és a bennünk lévő félelmek, hitrendszerek jelennek meg benne különböző problémák formájában. Ez most sem volt másként. A kislány nehezen engedte ki a székletét. Az anyával konzultálva hamar felmerült az elengedés, rugalmasság témája. 

Úgy érezte, hogy rugalmasabbnak kellene lennie és nem aggódni olyan dolgokon, amik nem az ő dolgai. Oké, de hogy ne aggódjon? És hogyan ne akarjon mindent kézben tartani és mindenki életét irányítani?

Bizalommal. Tudatosítani azt, hogy:

  • semmi sem véletlen
  • ami a másik életében van, az az ő dolga
  • segíteni lehet, de más helyett megoldani nem
  • az aggódás, túlagyalás óriási plusz terhet ad
  • mindenkinek van ereje és képessége a saját életét élni és saját dolgait megoldani

Nagy falat volt ez neki, hiszen nem így nőtt fel. Azt látta, hogy egy nőnek mindent tudni kell, mindent meg kell csinálni, csak az a jó, amit kézben tart, egyben és működőképesen kell tartania a családot. A felmenők is így csinálták, ez volt a minta, az alap számára. A felismerés, hogy máshogy is lehet, már nagy energiát ad, de sokszor bekapcsol az a tudatalatti működés, hogy ‘nekem is kutya kötelességem így csinálni, ha már édesanyám így élte és végigszenvedte az életét.’ De nem kötelességed. Lehet másképp.

Attól még, hogy másképp élsz, szívből szeretheted és tisztelheted a szüleidet.

Ez ilyen egyszerű?
Igen. És összetett is: Önbizalom, ősbizalom az életben, bizalom a másikban, hogy mindenki képes élni a saját életét. Ez az alapja annak, hogy tudjunk rugalmasabbnak lenni. Ekkor az elengedés is jobban megy. És láss ‘csodát’ a kislány azonnal tükrözte az anyában elinduló változását. Problémamentes lett a székletürítés.

Az önbizalom, ősbizalom tanulható akárhány éves is az ember. És sosem késő! Szeretettel ajánlom Neked is az Önbizalom, ősbizalom online kurzusomat, amibe az elméleti infók, megértések mellett beletettem megannyi gyakorlati eszközt, hogy a bizalmat a legmagasabb szinten fel tudd építeni magadban.

A kurzus itt érhető el 👇

tisztatudatossag.hu/onbizalom-osbizalom/

Köszönöm, hogy itt vagy és olvasod a blogomat.

Szeretettel,

      Eszter

 

Üzenet küldése

4 + 10 =

Telefon

(30)-380-2353

Email

bodoreszter@gmail.com